LAINASUMMA JOPA 60000€

Tietoa eri lainamuodoista

By: admin0 comments

Niin monta kuin on ihmistä, on myös syitä ja tarpeita hakea lainaa. Ensimmäiseksi sinun täytyy selvittää rahoitustarpeesi. Tarvitsetko suurta lainaa vai riittääkö sinulle muutaman satasen pienlaina, eli niin sanottu pikavippi. Oman rahoitustarpeen tietäminen vaikuttaa lainatuotteen valintaan.

Erilaisia lainatyyppejä

Alta löydät hieman lisätietoa tarjolla olevista lainatuotteista lainanhakuasi helpottamaan.

Pikavippi

Pikavippi mielletään usein kalliiksi tavaksi lainata rahaa. Pikavipin kuluja ja korkoja ei kannata verrata suoraan pankin tarjoamiin lainoihin, koska lainatuote ja lainan tarve on yleensä varsin erilainen. Pikavippiä haetaan tavallisesti pieneen rahan tarpeeseen, jolloin rahat on tarve saada käyttöön nopeasti.

Viime vuosien lakimuutokset, ovat lisäksi jonkin verran hillinneet pikavippien korkojen ja kulujen suuruutta. Jos arvioit, että pystyt maksamaan lainan nopeasti takaisin, on myös pikavippi jokseenkin edullinen tapa lainata. Viime aikoina on myös useilla lainantarjoajilla yleistynyt käytäntö siihen, että ensimmäinen nostettu laina saattaa olla kokonaan koroton.

Pikavippiä varten ehdot lainan saamiseksi ovat yleensä vähäisemmät, lainan saa myös isompaa luottoa nopeammin käyttöön.

Joustoluotto eli tililuotto

Joustoluotto tarkoittaa jatkuvaa luottoa johon määritellään luottoraja ja jota voi nostaa omaan käyttöön silloin kuin haluaa. Nostosumman saa päättää oman mielen mukaan, kunhan se ei ylitä luottorajaa. Joustoluotto toimii siis samaan tapaan kuin luottokortti. Takaisinmaksu tapahtuu vain nostetusta summasta. Luotto vapautuu udelleen käyttöön sitä mukaa kuin sitä maksetaan takaisin. Jokaiselle nostolle ei tarvitse hankkia erillistä lainapäätöstä vaan tililuotto on jatkuvassa käytössä. Esimerkkinä joustoluotto, jossa on 10 000 euron luottoraja. Asiakas nostaa erissä yhteensä 5 000 euroa. Nostettu 5 000 euroa kerryttää korkoja ja kuluja ja takaisinmaksu tehdään ainoastaan tästä summasta.

Kulutusluotto eli kertaluotto

Kulutusluotto, eli kertaluotto tarkoittaa kerralla nostettavaa, kiinteää lainasummaa. Kertaluotto maksetaan takaisin tasasuurissa erissä. Kertaluotto voi olla maksimissaan 50 000 euroa. Tästä esimerkkinä 10 000 euron laina, joka nostetaan kerralla käyttöön ja maksetaan takaisin sovitussa takaisinmaksuajassa kiintein kuukausierin. Jos tarvitset taas verrattain suurempaa luottoa, lainatuotteeksesi valikoituu kulutusluotto. Kulutusluottoa haetaan suurempien ostosten rahoittamiseen. Tällaisia kohteita voivat olla esimerkiksi auto tai kodinkone.

Täytä lainahakemus tästä

Isojen hankintojen tekemiseen on luonnollisesti usein käytettävä lainarahaa. Kulutusluoton saamiseksi lainantarjoajat yleisimmin vaativat tietoa asiakkaan taloudellisesta tilanteesta. Isommat lainatkin ovat yleensä vakuudettomia, lainapäätös tehdään asiakkaan taloudelliseen tilanteeseen perustuen. Pankit ja rahoituslaitokset arvioivat sitä, pystyykö asiakas hoitamaan nostamansa lainan takaisin.

Isompien lainojen yhteydessä voit parantaa mahdollisuuksiasi saada lainaa, hakemalla luotto yhdessä rinnakkaishakijan kanssa. Rinnakkaishakija voi olla esim. puoliso tai ystävä ja tämä vastaa haetusta lainasta yhtä lailla ns. päähakijan kanssa. Molemmat osapuolet ovat siis vastuussa, että laina maksetaan takaisin ajallaan.

Kulutusluottoja on yleensä tarjolla erilaisia. Puhutaan kertalainoista, jolloin koko lainasumma nostetaan kerralla käyttöön ja tililuotosta, joka tarkoittaa luottokortin tapaan käytössä olevaa jatkuvaa luottoa. Kertaluotto sopii parhaiten yksittäisen hankinnan tekemiseen, kun taas tililuottoa voi käyttää arjen jatkuvana rahastona.

Voit hakea kauttamme myös yhdistelylainaa aina 50 000 euroon saakka.

Vertaislaina

Vertaislaina tarkoittaa lainaa, jonka yksityishenkilö antaa toiselle yksityishenkilölle. Vertaislainaa välittäviä yrityksiä on tullut suomenkin markkinoille viime vuosina. Tällä hetkellä palvelumme kautta ei kuitenkaan voi hakea vertaislainaa.

Related post

Leave A Comment